Choose your language
English Nederlands Francais Deutsch Italian Espanol Russian
 
 
 
 
 
 

 

 

FAQs over Titanic 3D

V: Wat is Titanic 3D?

A: Titanic 3D is een driedimensionale, multi-user replica op ware schaal van de echte Titanic waarop je samen met anderen kunt rondlopen. Je hebt hiervoor de Activeworlds Europe 3D browser nodig.

 

V: Wat is de Activeworlds Europe 3D browser?

A: Het is een stuk software van ongeveer 8MB dat het mogelijk maakt om via je normale internetverbinding Titanic3D te bezoeken in het 3D internet. Via de browser kun je ook vele andere 3D Web Werelden bezoeken, de browser is gratis.

 

V: Is het echt gratis?

A: Iedereen kan gratis de Titanic3D bezoeken als “Toerist”. Er zijn geen kosten aan verbonden. Als je meer opties zoals vriendenlijst, berichten verkeer andere speciale opties wilt kun je Citizen (bewoner) worden. Citizenschap is een betaalde service maar is niet verplicht.

 

V: De browser is in het Engels, zijn er andere talen?

A: Ja, er zijn verschillende taalsets beschikbaar. Kies in de 3D browser in het menu: Options, Settings, en dan advanced en kies een taal. Klik Apply en al je menu’s zijn in de taal van je keuze.

 

V: Ik zie alleen rode vierkantjes, waar is de Titanic?

A: Ieder vierkantje is een 3D object dat eenmalig van het web gedownload moet worden. Afhankelijk van de snelheid van je internet verbinding kan het langer duren voordat alles geladen is. Op een 56Kb modem duurt het tot 15 minuten, op ADSL of kabel maximaal een minuut of 5 voordat je kunt rondlopen. Wacht gewoon even, het is het meer dan waard!

Als je na het laden nog steeds vierkantjes ziet, probeer dan een andere video mode via Options, Settings, Video in je menu.

 

V: Mijn scherm knippert en bewegingen zijn erg traag.

A: 3D omgevingen, vooral multi-user, kosten veel videokracht van je PC. De Titanic3D is gebouwd om videokaarten met minstens 128 MB geheugen toegang te bieden, maar als er veel mensen online zijn kan dat de snelheid van tonen vertragen. Als je problemen ondervindt, probeer dan andere programma’s te sluiten en video opties in het menu te verlagen of uit te zetten. Op de download pagina staat meer informatie over de minimum PC eisen.

 

V: Hoe communiceer ik met andere passagiers?

A: Met anderen praten gaat via chat of voice chat; onder het 3D venster zie je een chatbox. Daaronder is een regel waarin je eigen tekst kunt zetten en met de Enter toets met iedereen kunt delen. Je kunt ook privé met 1 persoon praten, gebruik daarvoor de Whisper (fluister) balk onder de chat (F8 toets om aan of uit te zetten). Kies de naam van de persoon en typ je tekst erachter. Voice chat is alleen voor passagiers met een cabine beschikbaar.

 

V: Hoe beweeg ik door de Titanic?

A: Je kunt vooruit, achteruit en links of rechts draaien met je pijltjestoetsen. Voordat je op Titanic3D komt krijg je informatie over hoe het werkt, hoe je kunt rennen, jezelf zien en je camera view kunt aanpassen.

 

V: Hoe kan ik mijn eigen Avatar zien?

A: Als je wilt rondlopen terwijl je je Avatar ziet (je virtuele lichaam), gebruik dan de END toets voor verschillende camerastanden. Dit is de “third-person view”. Je kunt ook de “oog”-iconen gebruiken in de browser.

V: Hoe kan ik vanuit de ogen van de Avatar kijken?

A: Gebruik de HOME toets om vanuit de ogen van je Avatar te kijken, of een van de oog-iconen. Dit is “First-person view”.

 

V: De eerste Titanic3D zag er niet uit als in de film van James Cameron. Welke is de echte?

A: De eerste versie is gemaakt door Emmanuel Asset, gebaseerd op originele tekeningen en met een eigen invulling van het schip. Kleding voor de Avatars is gemaakt door Susan Katarzis na onderzoek naar de stijl van die tijd.

De nieuwe versie is veel nauwkeuriger en biedt de mogelijkheid om je eigen cabine aan boord te hebben! Het huidige 3D model is op ware schaal en gebaseerd op werk van Kyle Hudak. Het wordt ook gebruikt in Virtual Sailor, VSF, Crisis en Mafia engines.